Loading Events
  • This event has passed.

All Events

Lokalni odgovori na krizu Covid-19: izvlačenje pouka za klimatsku akciju

Nov 17, 2020 @ 12:00 pm - 2:00 pm UTC+1

U proteklim mjesecima, vlade su morale iznaći brze reakcije u odgovor na drastičnu promjenu okolnosti. Ovo je istaklo načine na koje su naši sistemi nedovoljno spremni, ali je također dovelo do brzih, inspirativnih aktivnosti koje nam mogu pomoći da se informišemo i promijenimo način rada u budućnosti, posebno u smislu vanrednog stanja po pitanju klime.

Tokom ove interaktivne radionice, razgovaraćemo o tome:

  • šta možemo naučiti iz brzog donošenja odluka tokom krize Covid-19 radi građanskog učešća u sličnim okolnostima?
  • šta možemo naučiti iz lokalnih inicijativa solidarnosti koje su se pojavile tokom krize radi dugoročnog angažmana zajednice?
  • I kakve lekcije možemo izvući iz društvenih posljedica koje su proizašle iz mjera donesenih tokom pandemije da bi nam bolje pomogle u oblikovanju naših akcija u odgovoru na krizu klimatskih promjena?

Pridružite nam se zajedno sa praktičarima iz različitih regiona i država u razgovoru o konkretnim akcijama i promjenama koje nas mogu povesti naprijed da bismo izgradili budućnost. Želimo da čujemo vaše mišljenje tokom interaktivne sesije, gdje ćemo predstaviti lokalne priče. Također, imaćemo mogućnost da razgovaramo o novim načinima rada sa stranim učesnicima koji će učestvovati u paralelnoj sesiji na kraju događaja.

Prijavite se za događaj na bosanskom/crnogorskom/hrvatskom/srpskom ovdje

Details

Date:
Nov 17, 2020
Time:
12:00 pm - 2:00 pm UTC+1
Event Category:
Website:
https://bit.ly/3lXZXmI

Organiser

Democratic Society
View Organiser Website